Το Χόλυγουντ κλείνει 16 μήνες στη Θεσσαλονίκη.

Ημ/νία δημοσίευσης: 14/10/2022


Έχουν περάσει 16 μήνες από την έναρξη των γυρισμάτων του Enforcer, της 1ης «χολιγουντιανής» παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή την πρόσφατη πρεμιέρα της στους κινηματογράφους, ένας συνοπτικός απολογισμός αυτού του πρώτου κινηματογραφικού ταξιδιού της πόλης αποκτά ενδιαφέρον. Τι συνέβη λοιπόν σε αυτούς τους 16 μήνες;

6 κινηματογραφικές παραγωγές έχουν ανακοινωθεί στην πόλη, με 4 από αυτές να ολοκληρωθεί και 2 να έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Η 1η ταινία ήταν το The Enforcer ("Το Συνδικάτο", Millennium Media, 40 εκατομμύρια δολάρια), με την πρώτη εντυπωσιακή εμφάνιση ενός διάσημου ηθοποιού, του Αντόνιο Μπαντέρας. Η ταινία κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου μήνα στους κινηματογράφους και σε διεθνείς πλατφόρμες όπως το Amazon Video, το Apple iTunes κ.ά., βρίσκοντας μέτρια υποδοχή από το κοινό (5.1/10 στο IMDb).

Η 2η ταινία ήταν το The Expendables 4 ("Οι Αναλώσιμοι 4", Millennium Media, 100 εκατομμύρια δολάρια), με τον Τζέισον Στέιθαμ, η οποία βρίσκεται στο post-production και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η 3η ταινία ήταν το The Bricklayer (Millennium Media, 25 εκατομμύρια δολάρια), με τον Άαρον Έκχαρτ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο του post-production.

4η ταινία, Tin Soldier (Millennium Media, 50 εκατ. δολάρια), με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, επίσης στο post-production.

5η ταινία, Red Sonja (Millennium Media), με τη Ματίλντα Λουτς, που βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής στα στούντιο της Nu Boyana στη Βουλγαρία και λίγο αργότερα στα στούντιο της Nu Boyana στη Θεσσαλονίκη.

6η ταινία, είναι οι Dirty Angels (Millennium Media), με την Εύα Γκριν, η οποία βρίσκεται σε στάδιο pre-production.

Αν στον απολογισμό αυτού του πρώτου 1,5 χρόνου και των 6 ταινιών, λάβουμε υπόψη ότι τα κινηματογραφικά στούντιο της Nu Boyana στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ακόμη στη φάση σχεδιασμού τους, τότε μπορούμε πραγματικά να περιμένουμε μια εντυπωσιακή αύξηση των κινηματογραφικών παραγωγών στην πόλη στο έμμεσο μέλλον.

Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εργασία σας ως Πλήρωμα, Προμηθευτής, Κομπάρσος ή Εταιρεία Παραγωγής, εγγραφείτε δωρεάν ανάλογα την ιδιότητά σας, επιλέγοντας από το μενού της ιστοσελίδας μας.

Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις