ΕΚΟΜΕ: 33 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήσεις σε 61 έργα το 2022.

Ημ/νία δημοσίευσης: 26/1/2023«Το 2022 καταβλήθηκαν 33.885.500 ευρώ σε 61 οπτικοακουστικά έργα. Από τον Απρίλιο του 2018 (σ.σ.: έναρξη λειτουργίας του κινήτρου προσέλκυσης επενδύσεων) µέχρι σήµερα έχουν υπαχθεί ή προβλέπεται η υπαγωγή στο cash rebate για συνολικά 309 έργα, εκ των οποίων 176 εγχώριες παραγωγές και 133 διεθνείς, µε τη συνολική επένδυση στην Ελλάδα να ανέρχεται περίπου στα 613 εκατ. ευρώ». 

Αυτό επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Παναγιώτης Κουάνης σε σχετική συνέντευξη στο Secret - Παραπολιτικά.

Επιπλέον, ανάφερε ότι «σύµφωνα µε τα στοιχεία από τις εταιρείες παραγωγής, έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναµένεται να ξεκινήσουν γυρίσµατα εντός των πρώτων µηνών του 2023 σε Αττική, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Κρήτη και Κυκλάδες. Πρόκειται για τηλεοπτικές σειρές, ταινίες µυθοπλασίας, ντοκιµαντέρ, ταινίες µικρού µήκους, καθώς και ταινίες στο στάδιο της µεταπαραγωγής για εγχώριες και ξένες παραγωγές-συµπαραγωγές».

Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εργασία σας ως Πλήρωμα, Προμηθευτής, Κομπάρσος ή Εταιρεία Παραγωγής, εγγραφείτε δωρεάν ανάλογα την ιδιότητά σας, επιλέγοντας από το μενού της ιστοσελίδας μας.

Πηγή: www.parapolitika.gr

Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις