Η FilmPartner ανακοινώνει επισήμως τη λειτουργία της με Δελτίο Τύπου.

Ημ/νία δημοσίευσης: 10/3/2022


H FilmPartner ανακοίνωσε σήμερα επισήμως τη λειτουργία της μέσω της αποστολής σχετικού Δελτίου Τύπου, σε δημοσιογραφικά μέσα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Το Δελτίου Τύπου παρουσιάζεται στη συνέχεια αυτούσιο.

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2022. Η FilmPartner ανακοινώνει σήμερα τη λειτουργία της πλατφόρμας της (www.filmpartner.gr), που αφορά στη διασύνδεση επαγγελματιών του κλάδου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με διεθνείς εταιρείες κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που δραστηριοποιούνται (ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν) στην Ελλάδα. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που φιλοξενεί τα Nu Boyana Hellenic Film Studios, η εταιρεία ξεκίνησε τη δημιουργία της FilmPartner Community, μίας κοινότητας, που αποτελείται από επαγγελματίες, πολίτες και επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και τις γειτονικές της χώρες, που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο διεθνή κλάδο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ως: Πλήρωμα, Προμηθευτές, Κομπάρσοι ή ως Εταιρείες Παραγωγής. Αξιοποιώντας τη μακρά της εμπειρία στο χώρο των διεθνών παραγωγών και μέσω της πλατφόρμας της, η FilmPartner δίνει τη δυνατότητα στις διεθνείς εταιρείες παραγωγής, να βρουν τους κατάλληλους τεχνικούς και κομπάρσους για τα έργα τους και να ανακαλύψουν τις πολλές τοπικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να διευκολύνουν τις παραγωγές τους.

Επισημαίνεται ότι οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές πολλαπλασιάζονται πλέον με ταχείς ρυθμούς στη χώρα μας -και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη- τόσο εξαιτίας της επιδότησης των δαπανών οπτικοακουστικών έργων (ν. 4704/2020) και της δημιουργίας των στούντιο της Millennium Media, όσο και εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών (πολιτικές, νομικές, οικονομικές) και των πλεονεκτημάτων της Ελλάδας (ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού, ποικιλότητα τοπίων). Στο πλαίσιο αυτό, η δραστηριοποίηση της FilmPartner αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο, ανάμεσα στις επερχόμενες κινηματογραφικές παραγωγές και στο ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας. Έτσι, η FilmPartner έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα δωρεάν εγγραφών και δημιουργίας επαγγελματικών προφίλ, ενώ σταδιακά θα αναπτύξει και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την επαγγελματική κατάρτιση πληρωμάτων και κομπάρσων, προετοιμάζοντάς τους για την εργασία σε διεθνείς εταιρείες. Παράλληλα, με τη συνεχή ενημέρωση του Blog της και τη διάχυση της πληροφορίας μέσω των Social Media και του Newsletter της, συμβάλλει δυναμικά στην εξέλιξη της κινηματογραφικής κουλτούρας των πολιτών, καθιστώντας τους σταδιακά από παθητικούς θεατές της οθόνης, σε ενεργούς συντελεστές της παραγωγής ταινιών.

Βαθιά πίστη και πεποίθηση της FilmPartner είναι ότι οι άνθρωποι του κλάδου στην Ελλάδα, μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις των διεθνών παραγωγών και να διεκδικήσουν την επαγγελματική καριέρα που τους αξίζει.

Αν η εξωστρέφεια είναι απαραίτητο συστατικό της επαγγελματικής επιτυχίας, τότε η FilmPartner είναι ένα μέσο για την επίτευξή της. Και αν όλα είναι δρόμος, τότε ο δρόμος της επαγγελματικής επιτυχίας των ανθρώπων του κλάδου περνάει από τη FilmPartner!

Η εταιρεία

 Η FilmPartner είναι η επιχειρηματική πρωτοβουλία 3 ανθρώπων με πολυδιάστατη επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία. Με εμπνευστή και ειδικό σύμβουλο τον Rob Arrowsmith με 24 χρόνια εμπειρίας σε παραγωγές των MGM, Paramount, TNT, Netflix, Starz, BBC, ITV κ.ά., έχει τη γνώση και την ικανότητα να συγκλίνει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των διεθνών εταιρειών παραγωγής, με τις προσδοκίες και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Επικοινωνία

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γιάννης Χαραλαμπίδης (6977445817, yannis@filmpartner.gr).

 
Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις