Στα 50 εκατομμύρια ευρώ η επένδυση για τα Nu Boyana Studios!

Ημ/νία δημοσίευσης: 17/9/2022



Στα 50 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει η επένδυση της Nu Boyana Studios, για την κατασκευή του υπερσύγχρονου στούντιο κινηματογραφικής παραγωγής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και σε έκταση 30 στρεμμάτων. Αυτό έγινε -μεταξύ άλλων- γνωστό σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και του φορέα Enterprise Greece.

Σύμφωνα με διευθύνοντα σύμβουλο της -με έδρα τη Βουλγαρία- Nu Boyana Studios, Γιάννη Καλαφάτη, που συμμετείχε στην εκδήλωση, μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στο Yπουργείο Ανάπτυξης, ο φάκελος για την ένταξη του έργου στο καθεστώς των εμβληματικών επενδύσεων εξαιρετικής σημασίας. Πρόκειται για έργο της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, κτιριακών συγκροτημάτων 30.000 τ.μ.

Σε αυτά, θα δημιουργηθούν έξι σύγχρονα πλατό, τμήματα παραγωγής και το σύνολο των υποδομών που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Επίσης, σε ιδιόκτητο ακίνητο της Nu Boyana Studios στο Ελληνικό, η εταιρεία, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες και ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, θα δημιουργήσει γραφεία παραγωγής και μετα-παραγωγής (production και post production offices).

«Η δημιουργία σύγχρονων στούντιο παραγωγής είναι προϋπόθεση για να έρθουν οι ταινίες στην Ελλάδα. Αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί μελέτη για τον προσδιορισμό του αριθμού των απαιτούμενων στούντιο, εκτιμώ ότι θα απαιτούνταν από 12 μέχρι 15 πανελλαδικά», διευκρίνισε ο κ. Καλαφάτης. Μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί ένα υπαίθριο κινηματογραφικό πλατό όμως, όπως εξηγούν παράγοντες του χώρου, τα υψηλών προδιαγραφών στούντιο εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη υλοποίηση των γυρισμάτων, χωρίς αυτά να επηρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, οι καιρικές συνθήκες. «Το μεγαλύτερο κόστος στις συγκεκριμένες παραγωγές σχετίζεται με τις αμοιβές των ηθοποιών. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να χάνεται ούτε μία ημέρα», εξήγησε ο κ. Καλαφάτης.

Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εργασία σας ως Πλήρωμα, Προμηθευτής, Κομπάρσος ή Εταιρεία Παραγωγής, εγγραφείτε δωρεάν ανάλογα την ιδιότητά σας, επιλέγοντας από το μενού της ιστοσελίδας μας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις