Θεσσαλονίκη: 10 ταινίες και πολλές σειρές κάθε χρόνο!

Ημ/νία δημοσίευσης: 13/4/2022


Την εκτίμηση ότι "όταν το πρότζεκτ των υποδομών" (για τα στούντιο της Nu Boyana) "ολοκληρωθεί με τα καινούρια στούντιο στη Θέρμη, θα έχουμε δέκα μεγάλες ταινίες το χρόνο τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πάρα πολλές σειρές", διατύπωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε το πρόγραμμα Τουρισμού & Φιλοξενίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (ACT) με θέμα «Ο τουρισμός του αύριο (Tourism of tomorrow) 2022, διαχειριζόμενοι μια κρίση».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ήδη προετοιμάζεται η επόμενη ταινία που θα γυριστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και γνωστοποίησε ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάιο, με πολύ υψηλό προϋπολογισμό και πολύ γνωστά ονόματα. «Μία ακόμη ταινία σχεδιάζεται να γυριστεί μετά το καλοκαίρι» είπε και πρόσθεσε: «γενικότερα αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι τηλεοπτικές πλατφόρμες έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας και ζητούν συνέχεια και ακόρεστα υλικό. Υπάρχει μια παγκόσμια ανακατάταξη και στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών όπου η Θεσσαλονίκη έχει πάρει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο». Χαρακτήρισε τον τομέα αυτό ως έναν νέο πυλώνα εξωστρέφειας ενώ για τον τουρισμό στην περιοχή το 2022 είπε: «μπαίνουμε σε αυτό έχοντας μια τεχνογνωσία και μια ανθεκτικότητα που χτίσαμε στην αγορά καθώς ήμασταν παρόντες παγκοσμίως στο τουριστικό γίγνεσθαι».

Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εργασία σας ως Πλήρωμα, Προμηθευτής, Κομπάρσος ή Εταιρεία Παραγωγής, εγγραφείτε δωρεάν ανάλογα την ιδιότητά σας, επιλέγοντας από το μενού της ιστοσελίδας μας.

Πηγή: www.voria.gr

Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις