Στα York Studios o Τζιτζικώστας.

Ημ/νία δημοσίευσης: 7/7/2022


Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και τις κινηματογραφικές εγκαταστάσεις των York Studios και συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας John Kalafatis.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εγκαταστάσεις των σύγχρονων στούντιο της εταιρίας, τα οποία φιλοξενούν κορυφαίες παγκοσμίως οπτικοακουστικές παραγωγές.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Kalafatis συζήτησαν για τις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο των κινηματογραφικών ταινιών. Άλλωστε με πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας και του Film Office, που πρώτη στην Ελλάδα δημιούργησε και λειτούργησε, η Κεντρική Μακεδονία έχει ήδη μπει στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Επίσης, ο κ. Kalafatis παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα τα σχέδια των νέων σύγχρονων στούντιο στη Θέρμη, η κατασκευή των οποίων σε συνεργασία με την εταιρία Nu Boyana Hellenic, αρχίζει το επόμενο διάστημα.

"Όταν αρχίσαμε να κάνουμε πράξη το στόχο να μπει με αξιώσεις η Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών, σκοπός μας ήταν να έχουμε μια ολοκληρωμένη επένδυση στον τόπο μας, η οποία θα κάνει την περιοχή μας ακόμη πιο ελκυστική στον χώρο των ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών. Με τη δημιουργία των υπερσύγχρονων νέων στούντιο στη Θέρμη, η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, κάνουν ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων παραγωγών στην περιοχή και για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου. Η μεταφορά τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε κορυφαίες παραγωγές, όχι μόνο αξιοποιώντας τον φυσικό και αστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τα υπερσύγχρονα στούντιο, που το επόμενο διάστημα θα είναι πραγματικότητα. Η προοπτική αυτή συνεπάγεται αποφασιστική ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες και περισσότερο εισόδημα για χιλιάδες επαγγελματίες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εργασία σας ως Πλήρωμα, Προμηθευτής, Κομπάρσος ή Εταιρεία Παραγωγής, εγγραφείτε δωρεάν ανάλογα την ιδιότητά σας, επιλέγοντας από το μενού της ιστοσελίδας μας.

Πηγή: www.pkm.gr

Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις