Νέες θέσεις εργασίας από τις κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας

Ημ/νία δημοσίευσης: 9/11/2021


Πολλές νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να προκύψουν από την εκτίναξη των κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Με τη δημιουργία των Nu Boyana Hellenic Studios στην περιοχή των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη, οι κινηματογραφικές παραγωγές στην πόλη θα αυξηθούν ραγδαία, ξεκινώντας τους επόμενους μήνες και σταδιακά θα κορυφωθούν τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, η νέα νομοθεσία περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, βάσει της οποίας επιδοτείται (cash rebate) το 40% των επιλέξιμων δαπανών των παραγωγών, δημιουργεί συνθήκες προσέλκυσης διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στη χώρα.

Άλλοι παράγοντες που ευνοούν την προσέλκυση του διεθνούς κλάδου στην Ελλάδα, είναι η ποικιλομορφία του Ελληνικού τοπίου, το χαμηλό αναλογικά κόστος εργασίας, η  Ευρωπαϊκή αναφορά της χώρας μας κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, η έλευση μεγάλων Εταιρειών Παραγωγής στην Ελλάδα, θα έχει άμεση συνέπεια τη στρατολόγηση πολλών ανθρώπων, καθώς και εταιρειών για τη προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, αναμένεται να απασχοληθούν τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης όλων των ειδικοτήτων, κομπάρσοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εταιρείες με ποικίλα αντικείμενα εργασιών από κλάδους όπως κατασκευές, catering, μεταφορές, μηχανήματα, φιλοξενία κ.ά.

Η FilmPartner αντιλαμβανόμενη την ευκαιρία που παρουσιάζεται για τη βελτίωση της εργασιακής προοπτικής των ανθρώπων της πόλης της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει το καθήκον της προβολής και προώθησής τους στις διεθνείς Εταιρείες Παραγωγής, που αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Σημαντικοί παράγοντες για την επίτευξη του σκοπού της είναι η δημιουργία του παρόντος ιστότοπου προβολής επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και η μακρόχρονη διασύνδεσή της με τις μεγαλύτερες εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών στον κόσμο.

Αν δεν έχετε ακόμα εγγραφεί στη σελίδα μας, κάντε το τώρα, δωρεάν, είτε ως υποψήφιο μέλος Συνεργείων Παραγωγής, είτε ως Εταιρεία Προμηθειών, είτε ως Κομπάρσοι. 

Σας άρεσε; μοιραστείτε το...
>> περισσότερες ανακοινώσεις